Agrolánc Kft.

Agrolánc Kft. (14)

 Most akár Önhöz is könnyedén eljuthat DEMO gépünk, hogy kipróbálja mire is képesek ezek a munkaeszközök!

Az előző cikkünkben már említettük, hogyan és miért növekszik egyre inkább a vegyszermentes soralj- és sorközművelés jelentősége, illetve milyen célgépekkel tudjuk tökéletesíteni ezeket a munkafázisokat.

Az olvasói visszajelzések alapján, illetve mivel ténylegesen egyre többen választják ezt a művelési formát, úgy gondoltuk érdemes lehet az egyik legkedveltebb gépünket kicsit közelebbről is bemutatni.

Bővebben...

Az AGROLÁNC Kft. saját, illetve az elmúlt évtizedek országos tapasztalatai is azt mutatják, hogy a sorműveléshez használt vegyszerek ideje leáldozóban van, nemcsak a magas áraknak, hanem a környezettudatos szemléletnek köszönhetően is. Szerencsénkre egyre többen választják a környezetbarát, vegyszermentes gondozást és a munkaeszközökkel történő sörköz-, illetve soralj-művelést.

Érthető, hiszen egyrészről egyre inkább előtérbe kerülnek a bio-, vagy az azt megközelítő művelési módozatok, másrészről pedig ezekkel az eszközökkel magasabb hatékonyságot érhetünk el rövidebb idő alatt, mint az eszköz nélküli, emberi erőforrással végzett munkával.

Bővebben...

Az ültetvények növényzetének optimális fejlődéséhez elengedhetetlen a gyomnövények eltávolítása; a talaj kedvező víz-háztartásának, biológiai egyensúlyának fenntartása. E műveletek elvégzésre számos sorközművelő berendezést gyárt a Rinieri cég: ültetvénytárcsát, oldalra kitolható tárcsás kultivátort, ültetvénykultivátort.

A Rinieri ültetvénykultivátor kapái egy különleges, rugós taggal kapcsolódnak a vázhoz, melynek köszönhetően a talajban levő kövek, gyökerek nem tesznek kárt a kapákban. Az eszköz vázszerkezetének a kialakítása lehetővé teszi a munkaszélesség és a munkamélység szabályozását.

Bővebben...

Antonio Carraro Mach 4 gumihevederes ültetvénytraktor.

A speciális, gumihevederes kerekeknek köszönhetően a traktor eddig megközelíthetetlen vizes, csúszós, omlós, meredek, rézsűs területeken dolgozhat; sőt, hóban is! A gumiheveder folyamatos tapadást és a talaj minimális préselését eredményezi.

Bővebben...

A Toro Dingo olyan multifunkcionális kisgép, melynek kompakt mérete és teljesítménye mellet a sokoldalúsága is rendkívül figyelemreméltó. A több mint negyven csatlakoztatható eszköz segítségével gyakorlatilag nincs olyan feladat, melyre ne lenne alkalmas, legyen szó tuskómarásról, betonkeverésről, kábel fektetésről, gödörfúrásról, síkelőkészítésről, hómarásról vagy egyszerű anyagmozgatásról.

Egy alapgéphez gyorscsatlakozók segítségével lehet a megfelelő adaptert illeszteni, mely ezután professzionáis céleszközzé válik. A hidrosztatikus hajtású gép kezelése egyszerű és biztonságos. A kezelő az eszköz mögött állva biztonságos távolságból, ugyanakkor tökéletes rálátással tudja üzemeltetni a csatlakoztatott eszközöket.

Egyszerű kezelőszervek, megbízható dízel motor

A gép alacsony tömeggközéppontú, robusztus felépítésű a feladattól függően extra széles vagy extra keskeny változatban is rendelhető. Gumihevederes változatban a stabilitása és talajtapadása ideális a rézsűkön vagy nehézebb terepen való munkavégzésre, míg négykerekes változataban kíméli a talajt így akár sportpályákon is kényelmesen lehet vele munkát végezni a gyep épségének veszélyeztetése nélkül.

Bővebben...

Az olasz Antonio Carraro vállalat régi és megbecsült partnere az Agrolánc Kft-nek. Mi sem példázza ezt jobban, mint a két cég közötti, immáron 26 éve sikeres és töretlen munkakapcsolat. A neves traktorgyártó Mach 4 elnevezésű, gumihevederes meghajtással rendelkező, professzionális ültetvénytraktora rendkívül népszerű típus, több nemzetközi díjjal is büszkélkedhet, valamint a felhasználók is messzemenően dicsérik.

Az új Mach 2-es modell egyik különlegessége, hogy az erőgép tervezőmérnökei ötvözték a - derékcsuklós kialakítású Mach 4-ről már jól ismert - gumihevederes hajtást az első kerék kormányzással. Az alacsony tömegközéppontú Mach 2-t is kifejezetten olyan lejtős területek művelésére tervezték, ahol fokozottan szükség van a folyamatos talajtapadásra, a vonóerőre és a nagy menetstabilitásra.

Bővebben...