Mituran Kft.

Mituran Kft. (3)

A szármaradványok megfelelő előaprítása és a tarlóhántás a vetés minőségére is hatással van. A szakszerű talajművelés nélkülözhetetlen eszköze a rövidtárcsa. A VT univerzális rövidtárcsa tarlóművelésre és minőségi magágykészítésre egyaránt alkalmas.

A robosztus vázkialakítás miatt hosszú a gép élettartama. A két sorban felszerelt tárcsalapok egyedi felfüggesztésűek, poliuretán gumirugózással. A tárcsaszög, a tárcsaív, a tárcsafogak kialakítása és a robosztus vázszerkezet biztosítja a művelőelemek talajba jutását szinte minden körülmények között. A gép alkalmas laza és kötött talajokon is sekély és mély művelésre.

A tárcsafelfüggesztés osztástávolsága, a tárcsaszárak magassága a hengerek közötti nagy távolság és az eltolt mellső tárcsasor biztosítja a gép eltömődésmentes működését.

Bővebben...

A VRM típusú vontatott és a KRM félig függesztett forgókapás gépcsalád talajhajtású rotorokkal szerelt. Rotoronként tíz edzett kovácsolt kés, kapa kiváló gyomirtást, rögaprítást és talajegyengetést végez, optimális szemcse szerkezetű magágyat készít.

A gép a művelőelemek állítható munkamélysége miatt; kötött száraz, szármaradványos és nedvesebb területek művelésére is alkalmas.

A művelőelem kiosztás: kettő sor forgórotor, simító és a lezáró henger.

A gép alkalmas: tavasszal és ősszel talaj és szántás elmunkálásra, műtrágya bedolgozásra, magágykészítésre. Nyáron tarlóápolásra, gyomirtásra.

Bővebben...

RD – tárcsás és forgókapás művelő elemekből felépített – univerzális mezőgazdasági gépcsalád a szakmában egyedülálló gépmegoldás, a talajkímélő művelés minden igényét kielégíti.

A gép kialakítása, nagy tömege miatt a művelő elemek talajba jutása szinte minden körülmények között biztosított. A vázra a művelő elemek hat sorban vannak felszerelve. A szárnyak, a kerékjárat mozgatása, valamint a tárcsaszekciók mélység állítása hidraulikával történik. A gép elején található a rövidtárcsa szekció. Két sorban van elhelyezve az egyedi felfüggesztésű gumirugózású tárcsasor. A tárcsaegység munkamélysége hidraulikusan – munka közben is – állítható. Középre két sorba egyedi felfüggesztésű fokozatmentesen állítható forgókapa egységek vannak szerelve.

A művelő tagokat a rugóztatott lemezsimító követi, amelynek magassága igény szerint állítható.

Bővebben...