Navik Agri Kft.

Navik Agri Kft. (35)

A gyümölcsök fagykároktól való megóvása elsődleges fontosságú a téli hónapokban. Abban az esetben, ha a fagy megrongálja a bokrokat, fákat, akkor az a termés minőségére, valamint mennyiségére egyaránt hatással lesz. A fagy nem csak télen, de a tavaszi hónapokban is előfordulhat, így egy olyan védekezési formára van szükség, amely mindazonáltal, hogy hatékony, alacsony üzemeltetési költséggel is működik!

A megfelelő gép kiválasztásához érdemes ismerni a folyamatot, amely a földeken végbemegy, valamint magának az inverziónak a jelenségét. Inverzió, azaz fordított rétegződés során felfelé haladva a hőmérséklet emelkedik. Az éjszaka során a földfelszín hamar lehűl, a magasabban elhelyezkedő rétegek azonban képesek a nap során nyert hőt felhalmozni.

Bővebben...

A modern gyümölcs ültetvények művelése során a 2020-as évek több kihívást is állít a gazdák elé. Egyrészt a már nehezen elérhető élőmunka helyettesítésére kell megoldást találniuk, másrészt a modern minőségi ültetvények szerkezete is szükségessé teszi a metszési és zöldművelési feladatok nagyarányú gépesítését. A BMV-Italy gyár több évtizedes tapasztalata alapján tervezi és gyártja ezeket a gépeket, a gazdák nagy megelégedésére. melyek a magyarországi viszonyok között is hatékony és gyors munkavégzést tesznek lehetővé.

A gyümölcsösök szerkezete és kialakítása szerint, illetve a gazda igényeinek megfelelően konfigurálhatók a gépek.

Bővebben...

A 2020-as évek eddig számos kihívást állítottak a gazdálkodók elé. Dráguló input anyagok, emelkedő üzemanyagárak, nehezen elérhető kézi munkaerő és még sorolhatnánk. Ezek okán a termelők szükségesek további technológiai rendszerek bevonásával csökkenteni a költségeiket. Munkaerő szempontjából a betakarítás a legkényesebb folyamat, erre a legnehezebb nagy létszámú munkaerőt találni. Viszont ma már ezt a munkát a gépek is el tudják végezni.

Bővebben...

Szőlőtermesztés gépei

Gépkínálatunkban megtalálhatók a szőlőműveléssel kapcsolatban többek között szőlőcsonkázók, előmetszők, törzstisztítók, levelező gépek. A Navik Agri Kft. budapesti és szekszárdi telephelyekkel, az ország teljes területén ügyfélközpontú szolgáltatást nyújtva szolgálja ki ügyfeleit.

Bővebben...

Az utóbbi években egyre nőtt az igény a kisebb gazdaságok és önkormányzatok részéről is egy olyan kompakt traktor iránt, amivel feladataikat hatékonyabban és megfelelő minőségben tudják elvégezni. Ezen célokat a mai viszonyok között csak megbízható professzionális gépekkel lehet megvalósítani. Az évek során az IHI Shibaura gyár méltán vált híressé és nemzetközileg ismertté a magas minőségű traktorok gyártójaként. A Shibaura gyár kínálatában elérhetők a 20-60 lóerő közötti kompakt traktorok, melyek számos gyári kiegészítővel felszerelhetők. 

Bővebben...

A Navik Agri Kft. látja el a professzionális ARRIZZA soraljművelő berendezések hazai képviseletét évek óta. Nagy tapasztalatra tettünk szert a vegyszermentes soraljgazdálkodási technológiák terén.

Számos hazai gazdaságban sikerült a gyomírtó-szereket teljes mértékben kiváltatnunk és optimalizálnunk a munkafolyamatra fordított művelési költségeket!

Bővebben...