Navik Agri Kft.

Navik Agri Kft. (38)

A tavasz beköszöntével a gazdálkodók számára eljön a növényvédelmi szezon is. A megfelelő permetezőgép kiválasztása kulcsfontosságú a hatékony és eredményes védekezéshez, ugyanakkor a gazdák számára ez néha fejtörést okozhat. A BARGAM permetezőgépek széles választékával igyekszik megkönnyíteni a döntést, de a választáshoz számos szempontot figyelembe kell venni.

Az olasz BARGAM cégcsoport immár négy évtizede nyújt magas minőségű megoldásokat a mezőgazdasági gépek terén, különös tekintettel a növényvédelemre és talajművelésre. A cég elkötelezett az innováció és a dinamizmus iránt, és professzionális tapasztalatát ötvözi az állandó fejlesztésekkel, hogy ügyfeleinek mindig a legjobbat nyújtsa.

Bővebben...

A modern gazdaságokban a fenntarthatóság egyre fontosabb szerepet kap a kommunális feladatok végrehajtásában. Az erőfeszítések középpontjában áll a káros-anyagkibocsátás és a zajszennyezés csökkentése, miközben hatékonyan végezzük a gazdaságban felmerülő munkát.

A kitűzött célok elérése érdekében a FERRARI bemutatta az e-Cobramot, amely a világ első olyan traktora, amely azonos méretű kerekeket használ, de teljesen elektromos hajtással rendelkezik. Ez a speciális modell könnyű és rendkívül környezetbarát, opcionálisan megfordítható vezetőüléssel és 40 kW-os elektromos hajtáslánccal van felszerelve, miközben minden más jellemzője azonos a kerékméretű, hagyományos traktorokéval. Az e-Cobram egy úttörő lépés a fenntartható mezőgazdasági gépek terén, és segíti a gazdákat abban, hogy modernizálják műveleteiket anélkül, hogy környezeti áldozatokat hoznának.

Bővebben...

A Ferrari nagy teljesítményű, rendkívül megbízható és jól manőverezhető speciális kompakt traktorokat gyárt. A rövid tengelytávnak köszönhető kiváló súlyelosztás és az alacsony súlypont, valamint az erőteljes motorok és az innovatív dizájn ötvözésével a Ferrari traktorok nélkülözhetetlenek – domborzati viszonyoktól függetlenül – a szűk sorokkal vagy sűrű növényzettel rendelkező terepeken.

Tökéletes választás a szőlő- és gyümölcsültetvényekben, az üvegházi kultúrákban, a kertészeti-virágkertészeti ágazatban, a zöldterület-karbantartáshoz és tipikus önkormányzati területekhez, ahol korlátozott a hely, de a teljesítmény kulcsfontosságú! A nagy teljesítményű, KOHLER vagy KUBOTA motorok pontos befecskendezést, hatékonyabb égést és alacsonyabb üzemanyagfogyasztást biztosítanak.

A műszerfalról történő elektronikus vezérléssel a motor fordulatszáma egyszerűen beállítható, tárolható és előhívható. Különösen hasznos a sor végén történő fordulás után, a pontos előre beállított munkasebességhez való visszatéréshez. Olyan egyszerű, mint egy gomb megnyomása!

Bővebben...

A gyümölcsök fagykároktól való megóvása elsődleges fontosságú a téli hónapokban. Abban az esetben, ha a fagy megrongálja a bokrokat, fákat, akkor az a termés minőségére, valamint mennyiségére egyaránt hatással lesz. A fagy nem csak télen, de a tavaszi hónapokban is előfordulhat, így egy olyan védekezési formára van szükség, amely mindazonáltal, hogy hatékony, alacsony üzemeltetési költséggel is működik!

A megfelelő gép kiválasztásához érdemes ismerni a folyamatot, amely a földeken végbemegy, valamint magának az inverziónak a jelenségét. Inverzió, azaz fordított rétegződés során felfelé haladva a hőmérséklet emelkedik. Az éjszaka során a földfelszín hamar lehűl, a magasabban elhelyezkedő rétegek azonban képesek a nap során nyert hőt felhalmozni.

Bővebben...

A modern gyümölcs ültetvények művelése során a 2020-as évek több kihívást is állít a gazdák elé. Egyrészt a már nehezen elérhető élőmunka helyettesítésére kell megoldást találniuk, másrészt a modern minőségi ültetvények szerkezete is szükségessé teszi a metszési és zöldművelési feladatok nagyarányú gépesítését. A BMV-Italy gyár több évtizedes tapasztalata alapján tervezi és gyártja ezeket a gépeket, a gazdák nagy megelégedésére. melyek a magyarországi viszonyok között is hatékony és gyors munkavégzést tesznek lehetővé.

A gyümölcsösök szerkezete és kialakítása szerint, illetve a gazda igényeinek megfelelően konfigurálhatók a gépek.

Bővebben...

A 2020-as évek eddig számos kihívást állítottak a gazdálkodók elé. Dráguló input anyagok, emelkedő üzemanyagárak, nehezen elérhető kézi munkaerő és még sorolhatnánk. Ezek okán a termelők szükségesek további technológiai rendszerek bevonásával csökkenteni a költségeiket. Munkaerő szempontjából a betakarítás a legkényesebb folyamat, erre a legnehezebb nagy létszámú munkaerőt találni. Viszont ma már ezt a munkát a gépek is el tudják végezni.

Bővebben...